diumenge, 23 de maig del 2010

L'exposició oral



Avui hem tastat les primeres flors de carabassera de la temporada. Els grifons són a punt d'esclatar i, mentre fressava, avui amb una caloreta suportable, ja no he tingut la companyia àvida de les pixeriques. Ara, abans de tornar a les correccions dels treballs escolars, he fet una volta per la xarxa i m'he trobat amb una síntesi útil i clara per ajudar a compondre i valorar una bona exposició oral. La prenc d'Aprendre llengües:
"Perquè l'èxit final d'una exposició oral depèn sobretot del fet que es tingui alguna cosa a dir (he sentit fer aquesta afirmació provocativa a la companya de la UAB Montserrat Vilà, experta en aquesta qüestió) i jo hi afegiria del fet que hi hagi una personalitat en acció. Una persona (algú que creu en si mateix i que se situa adequadament en relació amb els altres) amb una cosa clara a dir té moltes possibilitats de comunicar bé."
La imatge, de Christopher Lee Dono, potser inoportuna en aquesta tarda esplèndida de diumenge, m'imposa el retorn cap a les obligacions pendents.