dilluns, 26 de gener del 2009

CENTRE QUIM SOLER


Gràcies a llibres ebrencs - mentre sembla que el vent fins i tot està preparat per emportar-se la connexió a internet- acabo de descobrir el web del Centre Quim Soler, la literatura i el vi .
M'interessa per les activitats que porta a terme l'associació impulsada per Roser Vernet, perquè potencia el lligam entre cultura i territori i perquè ajuda a retrobar-nos amb l'0bra d'en Quim Soler, un referent del que l'Àlex Broch i altres van presentar-nos com "la generació dels setanta".
Aquest país nostre és xop d'oblits que no ens podem permetre. Des del Priorat ens arriba l'aroma estimulant dels reptes literaris que vam descobrir als anys vuitanta amb les publicacions d'Ofèlia Dracs i que caldria tornar a fer conèixer per retrobar tot un seguit d'escriptors que són la saba massa ignorada de la literatura catalana actuals: de la literatura de ficció i del periodisme literari.
Si mirem els nostres llibres de text, quantes referències trobem als autors nascuts ençà dels anys trenta i que, de fet, hauríem de començar a reconèixer com a models contemporanis?
Del web del Centre Quim Soler, amb els meus alumnes del crèdit de comunicació, aprofitaré el magnífic enllaç al programa radiofònic "La porta dels somnis" . Per parlar-los de l'escriptura literària en els mitjans de comunicació, buscaré algun dels articles d'aquell doctor Scopius que va crear Joan Rendé.

1 comentari:

roser ha dit...

Gràcies pel text, que no havia vist fins avui. Espero que de tant en tant visitis el nostre web per veure què anem fent per aquestes terres veïnes. I no cal dir que si la visita no es virtual, t'ensenyarem l'espai, el que fem i tastarem un vinet del centre...
Roser Vernet - el Molar