diumenge, 28 d’abril del 2013

TESI PATRIMONI LITERARI I TERRITORI

No sé si aquesta serà l'última entrada en aquest blog. Amb la pluja serena i el caliu de la llar de foc que m'acompanya en aquesta tarda de finals d'abril , meravella  i estranyesa de primavera entre calors que anuncien l'estiu i volves cap al Montsant i la Terra Alta, recupero aquest quadern de notes després d'un any llarg d'haver-lo deixat de banda.
M'ha acompanyat en bona part de la confecció de la meua tesi doctoral i ara que l'he enllestida sento que cal que en deixi constància com una fita, que tanca un cercle o que inaugura un altre cicle en l'espiral en què em sembla moure'm. Aquest últim any, sobretot l'estiu, l'he dedicat a la redacció i revisió de la tesi (feina en què he tingut el suport  de la directora, Glòria Bordons,  els consells de l'Anna, la Montse i d'alguns companys pacients de feina).
Vaig presentar la tesi cap al 20 de novembre i, després d'una llarga espera, vaig poder-la llegir el passat 18 d'abril. No sé si s'arribarà a publicar, com va suggerir el tribunal format pels doctors Josep Ballester (UV), Magí Sunyer (URV) i Ana Díaz-Plaja (UB), aviat però suposo que estarà disponible a la base de dades de les tesis. De moment deixo constància de l'esquema que em va servir per a la presentació i del comentari que en va fer el professor Joan Marc Ramos en el seu blog de l'xtec: Didàctica.