dimarts, 2 d’octubre del 2007

Històries de vida

Aquest matí a classe hem resseguit l'Ebre. Riu amunt des de Móra hem fet cap a Mequinensa. El viatge m'ha donat peu a parlar de Moncada i a llegir el primer fragment proposat. Us heu quedat amb la referència final: el cordó umbilical.
El fet que el protagonista de la novel·la de Moncada es trobi unit al seu poble i al seu paisatge ens ha portat a parlar dels lligams afectius que tenim amb els nostres orígens, amb el que sentim com el nostre primer patrimoni. Perquè puguem aprofundir en aquestes qüestions i en definitiva anar aprenent i compartint les nostres experiències us proposo fer una activitat que adapto d'un altre edubloc: bloc de lengua.
Què us sembla l'acompanyament musical que us he posat? Podríeu trobar música o imatges per il·lustrar les vostres històries de vida?

1 comentari:

el Lloro ha dit...

Com a convidat esporàdic d'aquest bloc, vull dir queeee:
a) M'ha agradat el video i la música que l'acompanya, o a l'inrevéééés.
b) L'experiècia viscuda, la duem tan enganxada a la pell i a l'ànima, tan vinculada a olors, sabors, músiques, sons diversos, tacte (l'escorça d'un arbre, la suavitat de la seda, la textura de la sorra, la mà que s'endinsa en el perol de les mongetes acabades de triar, abans de coure-les...), que ens és impossible destriar el record de l'empremta sensorial a què està estretament lligat. Tant, que quan un record ens resulta dolorós, tendim a evitar tot allò que ens hi condueix: determinades olors, determinats sabors, determinades músiques, l'escorça d'un arbre, la suavitat de la seda, la textura de la sorra... I acabem no triant les mongetes abans de coure-les.
Eeeeep! A mi em passa aixòòò! No vull pas dir que li hagi de passar a ningú més, eeeeeeeeeeeeh!!!