dilluns, 10 de novembre del 2008

APROXIMACIÓ A LA LITERATURA MEDIEVAL


El curs ja el tenim engegat i hem anat fent lectures i comentaris que pretenen que la nostra aproximació a la literatura medieval pugui ser una vivència que ens permeti incorporar alhora coneixements diversos.
A partir de les composicions trobadoresques alguns alumnes han encetat a l'aula virtual debats i intercanvis prou interessant amb una dinàmica de grup que s'ha fet encomanadissa. Altres són més mandrosos o encara no s'atreveixen a escriure les seues opinions perquè el seu grup circula per altres dimensions més o menys interessants.

Hem parlat de l'amor com a tema fonamental de les nostres vides i, fa pocs dies, hem començat a tractar la figura del cavaller i l'heroi a partir de textos de Guillem de Bergadà - el sirventès i el plany dedicats al Marquès de Mataplana- i de fragments de les Cròniques. Lectures i reflexions que ens haurien d'ajudar a gaudir de la lectura obligatòria del trimestre: l'antologia del Tirant lo Blanc.

Ara que s'aproxima el temps de l'examen concreto les activitats d'avaluació que cal preparar:


Propina: Com que enguany fa vuit-cents anys que va nàixer el rei en Jaume, us convido a visitar un web de referència: http://www.reijaumeprimer.cat/index2.html. Si voleu llegir o escoltar el Llibre dels feyts en l'entrada següent us deixo un enllaç.

Si voleu treballar les Quatre grans Cròniques: http://www.xtec.cat/recursos/catala/croniques/index.htm